Training weerbaarheid wijk De Greiden een succes


Zaterdagochtend 10 december was er in wijkcentrum De As een gratis weerbaarheidstraining voor kinderen uit de wijk in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Deze was georganiseerd door BUITENgewoon De Greiden en werd gegeven in samenwerking met Krav Maga Friesland. Tijdens deze 1,5 uur durende training werd uitleg gegeven hoe je kan handelen als je wordt lastig gevallen.

Er werd onder andere geoefend met slaan en schoppen op stootkussens, uitleg gegeven over verschillende verdedigingssituaties en wat wel en niet te doen.

De training was helemaal volgeboekt en er is zelfs nog een wachtlijst van geïnteresseerden. Er komt dan ook zeker een vervolg op deze ochtend.

Krav Maga is een verdedigingssport waarbij je wordt geleerd om in korte tijd jezelf uit een situatie te redden die vervelend of bedreigend is. Deze sport is uitermate geschikt voor kinderen die worden gepest of die niet sterk in hun schoenen staan. Verder wordt er gewerkt aan conditie opbouw en snel handelen. Hierdoor zijn ze mentaal en fysiek in staat beter voor zichzelf op te komen en loopt het minder kans slachtoffer te worden van pesterijen of fysieke agressie. Met behulp van Krav Maga krijgen ze meer zelfvertrouwen, uitstraling, respect voor anderen maar ook voor zichzelf! Ze leren sterker in hun schoenen te staan, zich te verdedigen of aanvallen te ontwijken.

Voor geïnteresseerden in een gratis proefles is de informatie te vonden op www.kravmaga-friesland.nl of een email naar info@kravmaga-friesland.nl

Zie ook: Krantenbericht Rondomvandaag.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *