Wij leren de kinderen vanaf ca. 9 jaar diverse technieken om weerbaarder te worden. Wat verstaan wij daar onder?

1. Weg komen

Veruit de belangrijkste stap die wij willen leren is om weg te komen uit een situatie die niet gewenst is of die tijdig te vermijden. Dat kan een bedreiging zijn op allerlei manieren, een aanval maar ook het idee dat iemand mogelijk iets zou willen wat je echt niet wil. Hoe moet je handelen, wat kan je wel zeggen en wat juist niet maar ook hoe weg komen zijn onderdeel van de lessen.

2. Houding en stem

De houding van het lichaam, hoe moet je staan, stemgebruik en dus de totale uitstraling is heel belangrijk om te laten zien wie je bent, wat je bedoelt en ook wat je wil. Hieraan wordt constant heel veel tijd besteed met uitleg, oefeningen omdat dit in alles de basis is.

3. Vallen en opstaan

Leren hoe te vallen is heel belangrijk op meer letsel te voorkomen. Vallen kan gebeuren door haast, struikelen of door bijvoorbeeld een duw. Het voorover en achterover vallen is een van de belangrijkste dingen die wij oefenen.

4. Afweren

Als iemand aanvalt door te slaan of schoppen leren wij hoe deze te blokkeren of af te weren. Dat kan zijn met handen, armen of benen. Wij leren hoe je het beste moet staan en reageren op welk moment en hoe.

5. Verdedigen

Bij een aanval is het logisch dat er ook een verdediging is. Er zijn heel veel mogelijkheden om te verdedigen tegen slaan, stompen of schoppen. Ook bij vasthouden leren wij los te komen in allerlei situaties. Vasthouden kan zijn bij jas of shirt, maar ook bij arm, been, nek/keel, haar of lichaam. En uiteraard bestaat een verdediging vaak ook uit iets terug doen. Hoe en op welke manier wordt ook geleerd.

6. Spel

Door middel van diverse spelletjes wordt tijdens of aan het eind van de les ook geoefend in snelheid van handelen, weg komen of opletten. Elke les bevat een spel element, los van het techniek gedeelte.

7. De les

Elke les bestaat uit een warming up door middel van een kort spel element en diverse rek en strek oefeningen. Daarna volgt een stuk techniek met uitleg en oefening en als laatste opnieuw een spel element. Tijdens of aan het einde van de les is er ook nog een wat zwaardere conditie oefening.

8. Is weerbaarheid trainen gevaarlijk

Onze oefeningen zijn niet gevaarlijk. Uiteraard is er altijd een mogelijkheid van een blessure, net als bij andere sporten. Tijdens de training heeft iedereen voor de veiligheid een toque (kruisbescherming) en indien nodig een bitje (gebitsbescherming)

9. Voor wie?

Onze trainingen zijn uitermate geschikt (en heel belangrijk) voor iemand die te maken heeft (gehad) met pesten, lastig gevallen is, bang is, niet zelfverzekerd of te maken heeft gehad met aanranding of verkrachting.

Wij geven op dit moment les aan kinderen met ADHD, PTSS gebrek aan zelfvertrouwen, gepest zijn/worden, een slecht zelf beeld hebben en meer.

Voor jezelf opkomen is heel belangrijk. Het weten hoe te handelen is nog veel belangrijker.

Meer vragen? stuur gerust een email. Zie contact