Weerbaarheid kinderen en tieners

Niets is zo belangrijk als de veiligheid van uw kind! In deze wereld is het helaas niet altijd veilig. Ook pesten of erger komt helaas nog steeds regelmatig voor.

Wij geven weerbaarheidstraining aan kinderen en tieners met behulp van Krav Maga, wat staat voor weerbaarheid en zelfverdediging voor kinderen.

Tijdens onze lessen leren wij de kinderen te voorkomen om betrokken te raken bij conflicten, zo snel mogelijk weg te komen of door zich met de geleerde technieken te kunnen verdedigen in vervelende, bedreigende en gevaarlijke situaties. Hierdoor zijn ze mentaal en fysiek in staat beter voor zichzelf op te komen en lopen ze minder kans slachtoffer te worden van pesterijen of fysieke agressie. Verder leren wij de kinderen ook respect te hebben voor een ander, zelfvertrouwen te krijgen en op de juiste wijze te reageren en lastige situaties de baas te worden.

Op de jongere leeftijden is dit deels spelenderwijs en hoe ouder de kinderen, hoe serieuzer en technischer de lessen worden. Wat ze bij ons leren leest u hier

Krav Maga is absoluut GEEN vechtsport maar een realistische zelfverdediging om te leren hoe snel en veilig weg komen, duidelijk grenzen aan te geven en goed alert om zich heen kijken als iets niet goed voelt. Ook leren ze wanneer nodig (!) een goed gemikte trap of stoot ter verdediging belangrijk is en op welke manier.

Tijdens de weerbaarheidslessen proberen wij ook altijd een positiever zelfbeeld te creëren. Ook hoe te handelen bij ontvoering is onderdeel van de lessen.

Voordelen:

  • Weerbaarder, meer zelfvertrouwen en minder kwetsbaar
  • Zichzelf leren verdedigen tegen realistische dingen die overal kunnen gebeuren
  • Betere houding en betere motoriek
  • Positiever zelfbeeld
  • Fitter en sterker worden
  • Leren samenwerken
  • Stevig leren staan, leren val breken en sneller reageren.

Wij hebben hiervoor 2 leeftijdsgroepen:  9-12 jaar (Young/Junior) en 12-17 jaar (Teenager). Nu ook een groep speciaal voor meisjes van 9 t/m 13 jaar in Aldeboarn.

Wat heb je nodig:

– Gym- of trainingskleding, toque (kruisbescherming) en bitje (na de proeflessen)
– Flesje water (altijd)

Klik hier voor vragen of een proefles