We zijn vanaf mei 2024 lid van een snel groeiende groep van wereldwijde Hybrid Krav Maga scholen en daarmee tevens de eerste HKM school in Nederland.

We voeren deze verandering door voor iedereen die bij ons wil trainen – nu en in de toekomst – 

Wij doen dit omdat we ons willen inzetten om ervoor te zorgen dat we altijd technieken willen aanleren die werken. We trainen op manieren die op de meest efficiënte en effectieve manier zijn ontwikkeld, zowel fysiek als mentaal.

HKM is opgericht in 2023 door KMG Master Level 1 Instructeur, Tommy Blom.

HYBRIDE KRAV-MAGA IS EEN HYBRIDE TUSSEN KRAV MAGA EN COMPETITIEVE FULL-CONTACT VECHTSYSTEMEN.

Dit maakt Hybrid Krav-Maga tot een zelfverdedigingssysteem dat is ontwikkeld om de efficiëntie van de beoefenaar te maximaliseren om in elke situatie en in elke context te overleven met een geïndividualiseerde benadering van beweging.

HKM heeft een sterke basis gebouwd op efficiëntie en functionaliteit die vergelijkbaar is voor alle soorten groepen, gaande van civiele zelfverdediging tot speciale operaties.

HKM is in zoveel opzichten anders: oplossingen, methoden, lesmethoden, bewegingspatronen, individuele vrijheid, details, openheid, samenwerking, aanpassing, ontwikkeling.

DIT BETEKENT DAT HKM GEEN KOPIE IS VAN WELKE ANDERE KRAV MAGA-ORGANISATIE DAN OOK DIE EEN ANDERE VERSIE DOET VAN WAT ANDEREN AL DOEN.

WAT MAAKT ONS NOG MEER ANDERS?

GEDRAGSGESTUURDE REACTIES.

HKM splitst elke oplossing op in vastpakken en slaan (indien noodzakelijk) in een actieve of reactieve combinatie met een natuurlijke beweging.

OP MMA GEBASEERD

De stappen zijn gericht op het opbouwen van een sterke verdedigingsbasis met als basis MMA, een vrij en open systeem gebaseerd op principes, methoden en efficiëntie.

INDIVIDUELE VRIJHEID. 

Niemand is gebonden aan hoe oplossingen “moeten zijn”, omdat ze aan controlepunten moeten voldoen. HKM leert meer oplossingen zodat iedereen kan kiezen wat het beste bij hem of haar past.

BEGRIJPEN – OEFENEN – TOEPASSEN